Модифікація дрібнозернистого бетону для улаштування тонкостінних паль відходами техногенного походження - Шептун, С. Ю.; Марченко, М. В.; Кусков, М. А.; Sheptun, Serhii; Marchenko, Mykhailo; Kuskov, Mykyta (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Через високу вартість цементу актуальним є питання зменшення його витрати під час виготовлення дрібнозернистого бетону способом додавання техногенних мікродиспе-рсних відходів. Розроблено оптимальний склад дрібнозернистого бетону для формування палі методом пошарового пресування бетонної суміші в середині отвору пробуреної свердловини, що знижує собівартість й екологічне навантаження.
Modification of fine-grained concrete for the con-struction of thin-walled piles using technogenic waste
Keywords: палі; дрібнозернистий бетон; техногенні відходи; piles; fine-grained concrete; man-made exits.; 691+692; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.110.0.132