Твердість за Мартенсом при індентуванні сталі пірамідою : монографія - Мощенок, Василь; Пімонов, Ігор; Мощенок, Андрій (LAMBERT Academic Publishing, 2025)
Монографію присвячено дослідженню твердості сталі У12А з використанням методу індентування з пірамідою Берковича. У роботі наведено детальні результати експериментів і аналізів, проведених за різних рівнів твердості матеріалу: 500 HV 10 і 790 HV 10. Особливу увагу приділено побудові та інтерпретації діаграм індентування, а також методам розрахунку твердості за Мартенсом. Дослідження демонструють, як змінюються механічні властивості сталі У12А залежно від застосовуваних умов і можливостей методів аналізу. Висновки вказують на значущість отриманих даних для подальшого застосування в промисловості та наукових працях. Монографія буде корисною інженерам, металургам і дослідникам, які працюють у галузі матеріалознавства. У роботі також подано посилання на використовувану літературу та джерела, що дає змогу глибше ознайомитися з методологією та результатами дослідження.
Keywords: машинобудування; технологія виробництва