Управління необоротними активами підприємства - Максименко, Максим Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес формування системи управління необо- ротними активами комунального підприємства. Мета роботи - розробка ефективного механізму управління необоротними активами комунального підприємства та побудова універсальної інформаційної системи його обліково-аналітичного забезпечення на засадах удосконалення системи внутрішнього контролю. Метод дослідження - порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; експертного спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; маркетинговий метод. За допомогою використання сучасного механізму управління необоротними активами сформовано методику удосконалення систем інформаційно-аналітичного забезпечення та внутрішнього контролю управління основними засобами комунального підприємства на прикладі КП «Дніпровський електротранспорт». Розроблені пропозиції та рекомендації, які надано у досліджені, дозволять впровадити механізм управління необоротними активами та сформувати інформаційну систему обліково-аналітичного забезпечення управління необоротними активами на засадах удосконалення системи внутрішнього контролю, які повинні використовуватися у діяльності КП «Дніпровський електротранспорт».
Keywords: комунальне підприємство; фінансовий аналіз; необоротні активи; основні засоби; управління; облік; контроль