Проектування гідравлічного грейферного обладнання екскаватора - Боровик, Ілля Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Була запропонована нова конструкція двохщелепного гідравлічного грейфера. У кваліфікаційній роботі були розроблені 3D моделі елементів двохщелепного гідравлічного грейфера. Визначенні сили опору копанню щелепами грейфера. Проведено аналіз міцності елементів грейферного обладнання. Визначенні параметри гідроприводу екскаватора, та вибрані його основні елементи. В розділі охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях запропоновані організаційні заходи з охорони праці для машиністів екскаватора.
Keywords: екскаватор; гідравлічний грейфер; 3d модель; сили опору копанню