Дослідження робочого процесу гальмівних приводів з електронним керуванням - Кравченко, Олексій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження: гальмівні приводи з електронним керуванням. Мета роботи: дослідження робочого процесу гальмівних приводів з електронним керуванням. В ході виконання кваліфікаційної роботи магістра був проведений аналіз існуючих традиційних видів гальмівних приводів (механічних, пневматичних та гідравлічних) та їх сучасних аналогів з електронним керуванням. Значна увага була приділена ключовим елементам пневматичного гальмівного приводу з електронним керуванням, а саме модулятору тиску. Були проаналізовані та порівняні переваги та недоліки обраних схем з урахуванням їх ефективності та відповідності сучасним екологічним вимогам. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при аналізі та проєктуванні приводів гальмівних систем з електронним керуванням або модернізації вже існуючих.
Keywords: гальмівний привід; гальмівна система; транспортний засіб; гідравлічний привід; пневматичний привід; електромеханічний привід; електрогідравлічний привід; електропневматичний привід