Алгоритм оцінки достовірності вимірювань у вимірювальній інформаційній системі з шумоподібним сигналом - Богатов, О. І.; Попов, В. М.; Чумак, Б. О.; Богатов, О. И.; Попов, В. М.; Чумак, Б. А.; Bogatov, O.; Popov, V.; Chumak, B. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
Розглянуто джерела аномальних похибок вимірювань параметрів руху об’єктів в інформаційно-вимірювальних системах із шумоподібними сигналами. Виявлено імовірність появи аномальних вимірів за рахунок впливу оцінок координат точок максимуму завадових викидів функції правдоподібності.
Алгоритм оценки достоверности измерений в измерительной информационной системе с шумоподобным сигналом
Algorithm for evaluating the reliability of measurements in a measurement information system with a noise-like signal
Keywords: аномальні вимірювання; похибка вимірювання; інформаційно-вимірювальна система; широкосмуговий сигнал; шумоподібний сигнал; аномальные измерения; ошибка измерения; информационно – измерительная система; широкополосный сигнал; шумоподобный сигнал; abnormal measurements; measurement error; information - measuring system; wideband signal; noise - like signal; 623.396