Дослідження навантаження ходового обладнання напівпричіпного скрепера - Степуренко, Роман Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі проведено дослідження навантаження ходового обладнання напівпричіпного скрепера. Об’єкт дослідження – закономірності поведінки напівпричіпного скрепера на схилі та навантаження ходової частини за допомогою комп’ютерного моделювання. В роботі розглянуто новий метод моделювання робочих процесів землерийних машин, який базується на розробці та подальшому дослідженні трьохвимірних моделей машин в програмному середовищі Autodesk Inventor. Проведені віртуальні дослідження для напівпричіпного скреперу дозволили отримати результати котрі дуже важко отримати в натурному експерименті, наприклад осцилограми опорних реакцій. В роботі також представлені результати віртуального дослідження динамічного процесу, пов’язаного з переїздом скрепером через одиничну перешкоду.
Keywords: скрепер; моделювання; параметри; дослідження; сили; міцність; економіка