Управління логістичним обслуговуванням АТП з урахуванням викликів воєнного часу - Лугінець, Михайло Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі обґрунтовано необхідність підвищення ефективності логістичного обслуговування як одного з ключових чинників конкурентоспроможності автотранспортного підприємства, особливо в умовах воєнного стану. Узагальнено підходи до трактування поняття «логістичне обслуговування», представлено систематизовану класифікацію його видів, що дозволяє комплексно оцінити рівень логістичних послуг. У роботі розроблені методичні основи кількісної оцінки рівня логістичного обслуговування споживачів транспортних послуг на основі аналізу обов’язкових та ціннісно-орієнтованих показників. Для цього запропоновано використання поєднання методу радару і діагностичної матриці для сегментації клієнтів та прийняття управлінських рішень щодо адаптації логістичних стратегій під потреби конкретних груп споживачів. Запропоновано рекомендації щодо розробки системи логістичного обслуговування споживачів АТП з урахуванням викликів воєнного часу. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – системне удосконалення логістичного обслуговування сприятиме підвищенню ефективності діяльності автотранспортного підприємства, зміцненню взаємовигідних відносин із клієнтами та посиленню позицій на ринку транспортно-логістичних послуг.
Keywords: логістичне обслуговування; логістика; системний підхід; якість послуг; діагностика; управлінське рішення