Визначення параметрів планувальних структур у містах - Чегринець, Роман Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження: визначення показників ефективності типів транспортного планування міст. Об’єкт дослідження – транспортна мережа міст. Предметом дослідження є методи визначення показників ефективності дорожнього руху у містах. Методи дослідження: аналіз структури транспортної мережі, методи визначення показників ефективності транспортної мережі, метод експертних оцінок показників ефективності дорожнього руху, прогнозування інтенсивності транспортного потоку. У кваліфікаційній роботі проведено аналіз типів транспортного планування міст; визначені показники ефективності функціонування транспортної мережі із визначенням найбільш впливових на дорожній рух методом експертних оцінок; визначено інтенсивність транспортного потоку на складному перехресті м. Харків; отримані прогнозні значення зміни інтенсивності у часі на перехресті. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані при реконструкції транспортної мережі м. Харків та при вдосконаленні працездатності досліджуваного перехрестя міста. Область застосування – проектування схем організації дорожнього руху у містах з урахуванням типу транспортного планування.
Keywords: організація дорожнього руху; вулично-дорожня мережа; ефективність дорожнього руху; моделювання дорожнього руху; транспортне планування міст