Дослідження інтелектуальних технологій визначення просторових координат підземних об’єктів - Кондратенко, Ігор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проаналізовано методи визначення координат підземних об’єктів. Розроблено вимірювальну інформаційну систему визначення координат підземних об’єктів на основі Wi-Fi модулів які працюють на частоті 2,4 ГГц. Запропоновано конструкцію вхідного пристрою для монохроматичних сигналів у вигляді коаксіально-рупорної антени і підсилювачів вхідних сигналів при роботі в монохроматичному режимі та конструкцію вхідного пристрою у вигляді коаксіально-рупорної антени детектора і підсилювача при роботі в над широкосмуговому режимі. Проведені дослідження метрологічних характеристик вхідного пристрою. Встановлено що робочий діапазон становить 420МГц до 2,4ГГЦ.
Keywords: акселерометр; амплітудно частотна характеристика; вимірювання; детекторна секція; коаксиально-рупорна антена; коефіцієнт шуму