МЕТОДИ БЕЗТРАНШЕЙНОГО УТВОРЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОРОЖНИН У ҐРУНТІ (ТПҐ) ДЛЯ ПРОКЛАДАННЯ КОМУНІКАЦІЙ - Посмітюха, О. П.; Главацький, К. Ц.; Посмитюха, А. П.; Главацкий, К. Ц.; Posmityukha, А.; Glavatskiy, K. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Виконано порівняльний аналіз існуючих методів безтраншейного прокладання комунікацій з метою підвищення ефективності утворення горизонтальних і похилих технологічних порожнин (ТПҐ) у ґрунтах І–ІІІ категорій буровими ущільнювальними робочими органами статичної, динамічної і комбінованої дії.
МЕТОДЫ БЕСТРАНШЕЙНОГО ОБРАЗОВАНИЯ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ ПОЛОСТЕЙ В ГРУНТЕ ДЛЯ ПРОКЛАДКИ КОММУНИКАЦИЙ
METHODS OF TRENCHLESS FORMATION OF TECHNOLOGICAL CAVITIES IN SOIL FOR COMMUNICATION PIPES
Keywords: порожнина; ґрунт; прокол; буріння; розкатка; ефективність; полость; грунт; прокол; раскатка; эффективность; cavity; soil; moling; rolling; efficiency; 625.73