Дослідження факторів взаємодії вантажу з рамою транспортного засобу категорії О4 - Біланов, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – аналіз факторів взаємодії вантажу з рамою транспортного засобу категорії О4 з метою підвищення ефективності та безпеки перевезення вантажів. Об'єкт дослідження – транспортні засоби категорії О4, які включають вантажні автомобілі та інші транспортні засоби, призначені для перевезення вантажів. Предмет дослідження – взаємодія вантажу з рамою транспортного засобу категорії О4. Дослідження орієнтується на ідентифікацію та аналіз конструктивних, фізичних та експлуатаційних факторів, які впливають на цей процес. Основний акцент робиться на розробці рекомендацій та покращень, спрямованих на оптимізацію міцності, безпеки та стійкості транспортного засобу під час перевезення вантажів. Результати експериментального дослідження взаємодії вантажу з рамою транспортного засобу категорії О4 можуть мати значний вплив на практику та інженерію, сприяючи вдосконаленню конструкцій, підвищенню безпеки та оптимізації функціональності. Нижче розглянуті можливості використання отриманих результатів.
Keywords: транспортний засіб; вантаж; рама; система опускання кузова; взаємодії вантажу з рамою