Технологія будівництва ділянки автомобільної дороги ІV категорії Чевельча – Чайковщина довжиною 10 км в Полтавській області. Частина 2. Будівництво дорожнього одягу - Бабенко, Андрій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі проаналізовано кліматичні умови Полтавської області, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт. Запроєктовані технологічні операції по на влаштування шарів дорожнього одягу з цементоґрунту, відвального доменного шлаку, чорного щебеню та покриття з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші.
Keywords: дорожній одяг; технологія; цементоґрунт; відвальний доменний шлак; чорний щебінь; асфальтобетонна суміш; контроль якості робіт