Оцінка потенціалу підвищення енергоефективноісті в smartgrid-системах з просьюмерами на базі електромобілів - Луценко, І. М.; Федоряченко, С. О.; Малієнко, А. В.; Рухлова, Н. Ю.; Кошеленко, Є. В.; Циган, П. С.; Lutsenko, I. M.; Fedoriachenko, S. O.; Malienko, A. V.; Rukhlova, N. Yu; Koshelenko, І. V.; Tsyhan, P. S.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Проаналізовано режими роботи електричних міських ТП 6(20)/0,4 кВ. Обґрунтовано науково-технічні рішення щодо використання електромобілів у якості просьюмерів електричної енергії. Визначено потенціал впливу електромобілів на втрати електричної енергії в «розумних» елект-ричних мережах. Надано техніко-економічне обґрунтування доцільності використання елект-ромобілів у якості просьюмерів з позицій зниження втрат та ефективності використання об-ладнання мереж.
Estimation of the potential of energy efficiency increase in SMARTGRID systems with prosum-ers based on electric vehicles
Keywords: просьюмер; електромобіль; V2G; втрати електричної енергії; ефективне використання обладнання; prosumer; electric vehicle; V2G; power losses; efficient use of equipment; 621.314; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.241