Дослідження інтелектуальної системи обслуговування автомобіля із застосуванням машинного навчання - Ратушніков, Микита Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – є принцип функціонування інтелектуальної системи обслуговування автомобіля із застосуванням машинного навчання на базі мультиагентного підходу. Мета роботи – є вивчення потенціалу та можливостей машинного навчання для покращення процесу обслуговування автомобіля, оптимізації його діагностики, аналізу та передбачення можливих проблем. Методи дослідження – у дипломній роботі використано пошук і аналіз інформації про побудову, розвиток, сучасний стан, проблеми та перспективи застосування мультиагентних систем та використання в них онтологій; порівняння для визначення необхідних функцій систем автомобіля. Дослідження направлені на подальше побудову мультиагентної системи керування групою інтелектуальних систем автомобіля з використанням вбудованих онтологій застосованих в якості баз знань для сумісної автономної, адаптивної, продуктивної роботи
Keywords: автомобіль; машинне навчання; інформаційна система; агент; мультиагентна система; інтелектуальний пристрій; управління; дослідження; онтологія