Вплив професійного розвитку персоналу на економічну стабільність підприємства - Гапченко, Олексій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є процес управління професійним розвитком персоналу на підприємстві, його роль у забезпеченні ефективності роботи працівників та вплив на економічну стабільність і конкурентоспроможність підприємства. Основною метою даної кваліфікаційної роботи є дослідження впливу професійного розвитку персоналу на економічну стабільність підприємства. Предметом кваліфікаційної роботи є система професійного розвитку персоналу підприємства, її вплив на ключові економічні показники та забезпечення економічної стабільності підприємства. У процесі дослідження були використані загальнонаукові та спеціальні методи, зокрема: аналіз і синтез – для вивчення сутності професійного розвитку та його впливу на економічну стабільність підприємства; порівняльний аналіз – для зіставлення впливу різних підходів до навчання на ключові економічні показники; статистичний метод – для оцінки динаміки продуктивності праці та інших економічних показників; графічний метод – для візуалізації результатів аналізу та динаміки ключових показників; метод моделювання – для розробки стратегічного підходу до управління професійним розвитком персоналу. Результатами дослідження є розробка ефективних підходів до управління професійним розвитком персоналу, які сприяють підвищенню економічної стабільності та конкурентоспроможності підприємства.
Keywords: професійний розвиток персоналу; економічна стабільність підприємства; продуктивність праці; конкурентоспроможність; управління персоналом; навчальні програми; інноваційні підходи