Управління корпоративною культурою підприємства - Даниленко, Катерина Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі вдосконалено трактування сутності поняття «корпоративна культура» як інтегрованої системи спільних цінностей, норм, припущень і переконань, що забезпечують гармонізацію інтересів працівників та підприємства, а також адаптацію до змінюваних умов зовнішнього середовища. Вдосконалено методичний підхід щодо діагностики корпоративної культури підприємства, який на відміну від існуючих, об’єднує матеріальні, ціннісні, організаційні та глибинні елементи корпоративної культури, які розглядаються як рівноцінні складові, що взаємодіють між собою. Обґрунтовано стратегію управління корпоративною культурою підприємства та надано практичні рекомендації щодо її реалізації. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – стійке ефективне управління корпоративною культурою підприємства.
Keywords: корпоративна культура; управління; процес управління; діагностика; стратегія управління; дерево цілей