Модернізація гідроприводу бульдозеру Б-10М - Страшко, Владислав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування - гідростатична трансмісія до гусеничного бульдозера. Ціль роботи - модернізація трансмісії бульдозера. Мета роботи - розробка гідростатичної трансмісії машини, на основі аналізу різних типів трансмісії, патентного пошуку і вибору найбільш оптимальної схеми. Наведено основні параметри продуктивності бульдозера й фактори, здатні підвищити її. Обґрунтовано поліпшення властивостей трансмісії. У конструкторському розділі проведено розрахунок трансмісії, обрано основні гідроагрегати, допоміжні гідроагрегати й трубопроводи. Проведено порівняння роботи бульдозера із запропонованою і класичною трансмісією, доведено перевагу використання ГСТ.
Keywords: бдм; мзр; бульдозер; трансмісія; оптимізація; робочий орган; ефективність; продуктивність; оператор; схема