Технологія спорудження збійки перегінних тунелів у складних геотехнічних умовах - Хворостян, Олександр Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Тампонування гірських порід при будівництві тунелів метрополітенів здійснюється за двома технологічними схемами: з поверхні землі і з забою виробки. В дипломній роботі обидві технології були застосовані при розробці технологічних схем і карт основних процесів будівництва технологічної збійки перегінних тунелів метрополітену.
Keywords: ґрунтоцементні палі; штучне закріплення ґрунтів; технологічна збійка; ін’єктування; перегінний тунель; струменева цементація; jet grouting