Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вул. Северина Потоцького - просп. Олександрівський у м. Харків - Краля, Віктор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи - підвищення ефективності функціонування перехрестя вул. Северина Потоцького – просп. Олександрівський у м. Харків. Об'єкт дослідження – рух транспорту на перехресті вул. Северина Потоцького – просп. Олександрівський у м. Харків. Метод дослідження – натурних спостережень, імітаційне моделювання, аналітичний. У дипломній роботі розглянуто питання щодо аналізу методів удосконалення організації дорожнього руху (ОДР) та методів дослідження дорожнього руху. На основі результатів аналізу сучасних програмних продуктів моделювання руху транспорту на перехрестях обґрунтовано доцільність використання програмного продукту VISSIM. За результатами натурного обстеження в роботі розроблено схему ОДР на перехресті вул. Северина Потоцького – просп. Олександрівський у м. Харків. На основі результатів обстеження інтенсивності руху та складу транспортного потоку та замірів геометрії перехрестя з використанням програмного продукту VISSIM розроблено імітаційну модель руху транспортних засобів (ТЗ) на даному перехресті, що дозволило провести оцінку ефективності існуючого та запропонованого варіантів організації руху транспорту на перехресті.
Keywords: організація дорожнього руху; моделювання дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; транспортний потік; перехрестя