Організаційно-економічне забезпечення підвищення конкурентоспроможності підприємства - Вольвач, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 68 с., 9 рис., 11 табл., 33 джерела. МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО, АВТОТРАНСПОРТНА ГАЛУЗЬ, СТРАТЕГІЯ ЗРОСТАННЯ, КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ, СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ. Мета даної кваліфікаційної роботи – дослідити теоретичні засади та розробити практичні рекомендації щодо організаційно-економічного забезпечення підвищення конкурентоспроможності підприємства в умовах ринкової економіки. Предмет дослідження – організаційно-економічні механізми підвищення конкурентоспроможності підприємства. Об’єкт дослідження – діяльність підприємства в контексті забезпечення його конкурентних переваг на ринку. Задачі дослідження: - проаналізувати сучасні теоретичні підходи до формування конкурентоспроможності підприємства; - оцінити рівень конкурентоспроможності підприємства на основі економічних показників; - обґрунтувати напрями вдосконалення організаційно-економічного забезпечення конкурентоспроможності підприємства. У роботі розглянуто теоретичні засади аналізу конкурентоспроможності підприємства, проведено дослідження сучасного стану, основних проблем і перспектив розвитку ринку телекомунікаційних послуг в Україні. Надано організаційно-економічну характеристику підприємства, проаналізовано його економічні та фінансові показники діяльності. При виконанні дипломної роботи використано статичні дані роботи підприємства, наукову та методичну літературу.
Keywords: мале підприємство; автотранспортна галузь; стратегія зростання; конкурентоспроможність; стратегічне управління