Обґрунтування заходів з підвищення безпеки дорожнього руху на ділянках автомобільної дороги Р46 - Кобзар, Євген Тарасович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження: дорожній рух на автомобільній дорозі Р-46. Мета: виявлення ділянок дороги з підвищеним ризиком аварійності та підвищення ефективності дорожнього руху на ділянці дороги Р-46. Метод дослідження: камеральний аналіз, аналітичний, статистичний. Отримані результати: досліджено питання щодо організації дорожнього рух на ділянці дороги Харків – Охтирка, проведено аналіз підсумкових коефіцієнтів аварійності та коефіцієнтів безпеки, на підставі чого запропоновані заходи щодо підвищення ефективності дорожнього руху на ділянках дороги Р-46. Рекомендації з впровадження – розроблені підходи підвищення рівня безпеки дорожнього руху та методику послідовного аналізу функціонування автомобільної дороги з використанням методів аудиту дорожньої безпеки можна використовувати для визначення потенційно небезпечних ділянок на типових елементах автомобільних доріг. Застосування на типових ділянках запропонованих заходів по підвищенню безпеки руху призведе до зменшення втрат (соціальних та економічних).
Keywords: Підсумковий коефіцієнт аварійності; Часткові коефіцієнти аварійності; Організація дорожнього руху; Транспортний потік; Автомобільна дорога