Створення цифрової моделі рельєфу с. Маловодяне на основі даних аерофотознімання з використанням програмного забезпечення Аgisoft Рhotoscan - Загоруйко, Анна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – село Маловодяне в межах Петрівської ОТГ Олександрійського району Кіровоградської області. Предмет дослідження – технологія створення цифрової моделі рельєфу с. Маловодяне. Мета роботи – створення цифрової моделі рельєфу с. Маловодяне на основі даних аерофотознімання з використанням програмного забезпечення Аgisoft Рhotoscan. Метод дослідження – аналітичне узагальнення та систематизація інформації з літературних та інших джерел, зокрема, мережі INTERNET. В дипломній роботі було детально розглянуто програмне забезпечення для створення ЦМР; проаналізоване нормативно-правове та технічне забезпечення аерофотознімальних робіт; проведено системно-діагностичний аналіз території виконання робіт; описано топографо-геодезичні та аерофотознімальні роботи з подальшою камеральною обробкою; створено ЦМР та ортофотоплан.
Keywords: аерофотознімання; цифрова модель рельєфу; планово-висотне обґрунтування; безпілотні літальні апарати; ортофотоплан; фотограмметрична обробка