Оцінка стану конструктивних шарів дорожнього одягу неруйнівним методом. Частина 2. Камеральний етап георадарної діагностики - Гунін, Гліб Радіонович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В результаті виконання кваліфікаційної роботи виконано: збір інформації про об’єкт дослідження – ділянку автомобільної дороги Шосткинського району Сумської області О191802/Т-19-15/ – Білиця – Степне з км 0+000 до км 12+500; визначення теоретичних аспектів формування і інтерпретації радарограм; обробку радараграм на ділянці автомобільної дороги Шосткинського району Сумської області О191802/Т-19-15/ – Білиця – Степне з км 0+000 до км 12+500 з виявленням місць підповерхневих дефектів та визначенням товщини конструктивних шарів нежорсткого дорожнього одягу; аналіз функціональних можливостей програмного комплексу Topocad; автоматизований розрахунок геометричних параметрів (ширину проїзної частини, поздовжній і поперечний ухили з кроком 50 м) конструкції дорожнього одягу.
Keywords: геометричні параметри; підповерхневі неоднорідності; радараграма