Удосконалення організації перевезення насипних вантажів автомобілями ТОВ «Павлоградська автобаза» - Васильченко, Владислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті аналізу літературних та Інтернет-джерел встановлено, що в структурі перевезень ТОВ «Павлоградська автобаза» є найбільш вагомими міські перевезення (58 %), у яких найбільша вага складається з таких насипні вантажів як глина, пісок та щебінь (приблизно 78 % від загального обсягу), відправки цих вантажів відбуваються, переважно, щоденно (73 %), а їх добовий обсяг переважає 20 т (55 %), що дає змогу віднести такі відправки до масових. Одержано раціональні маршруту руху транспортних одиниць – 2 маятникових та 5 кільцевих. Побудовані маршрути виявилися більш ефективними через скорочення пробігу на 24152 км на рік. При побудові спільного графіку роботи автомобілів і пункту навантаження середній простій автомобілів при очікуванні навантаження скоротився на 0,3 години за зміну. Складно місячний графік роботи для 7 водіїв. При впровадженні запропонованих заходів можна отримати річний економічного ефекту у розмірі 350350,93 грн. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи вантажних підприємств автомобільного транспорту. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: автомобіль; витрати; маршрут; графік роботи; ефект