Комплексна неруйнівна діагностика дорожнього одягу. Частина 2. Обробка та аналіз результатів комплексної неруйнівної діагностики дорожнього одягу - Мошак, Василь Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі виконано порівняльний аналіз технічних характеристик і функціональних можливостей сучасних систем георадарного зондування, що застосовуються для обстеження дорожнього одягу, а також здійснено огляд провідних виробників наземних лазерних сканерів і проаналізовано основні технології лазерного сканування. Розглянуто можливості програмного забезпечення GPR ProView та інших програмних засобів для обробки й інтерпретації георадарних даних. Проведено обробку та аналіз георадарних даних дорожнього одягу на ділянці вулиці Чернишевська з використанням GPR ProView, за результатами яких визначено діелектричні характеристики та товщини конструктивних шарів дорожнього одягу. Виконано аналіз результатів наземного лазерного сканування поверхні дорожнього покриву з оцінюванням його геометричних параметрів. На завершальному етапі здійснено комплексний аналіз результатів георадарних досліджень і лазерного сканування, що дозволило підвищити достовірність оцінки технічного стану дорожнього одягу.
Keywords: георадар; наземний сканер; дорожній одяг; неруйнівний контроль; товщина шарів; вулиця Чернишевська