Проектування баштового крана- перевантажувача вантажопідйомністю 3,2 т. - Середа, Віталій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – методика проектування баштового крана. Мета роботи – проектування баштового крана-перевантажувача вантажопідйомністю 3,2 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі запропонована методика проектування баштового крану навантажувача обладнаного електроталлю. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, пересування електроталі, пересування крана, обертання. Виконано перевірку стійкості крана в робочому й неробочому стані. Виконано економічне обґрунтування роботи. У розділі охорони праці представлені пристрої що забезпечують безпечну роботу.
Keywords: баштовий кран; електроталь; поліспаст; башта; стійкість