Дослідження роботи механізму підйому мостового крану вантажопідйомністю 16 т. - Оленченко, Євгенія Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконано ознайомлення з мостовими кранами, їх конструкцією. Отримано розрахунок механізму підйому мостового крана, а також дослідження навантаження елементів канату при роботі механізму підйому, збільшення довговічність канату за рахунок збільшення діаметрів канатних блоків і барабану. В техніко-економічних розрахунках обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво проведеного дослідження. У кваліфікаційній роботі розроблено заходи з охорони праці при експлуатації мостових кранів в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: мостовий кран; блок канатний; барабан; канат; безпека; продуктивність; економічна ефективність