Система підтримки прийняття рішень на АБЗ - Цимух, Ігор (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процеси розробки систем підтримки прийняття рішень. Предмет дослідження – технологія аналізу та оцінки техногенного впливу АБЗ на навколишнє середовище. Мета дослідження – зниження техногенного впливу АБЗ на навколишнє середовище за рахунок розробки систем підтримки прийняття рішень. В результаті виконання отримані наступні результати: проведено аналіз проблем проектування СППР; проведено аналіз структури СППР та апаратного і програмного забезпечення СППР; розроблена структурна модель комп'ютерної технології підтримки прийняття рішень для зниження впливу АБЗ на навколишнє середовище; обґрунтований метод МАЇ та побудовані ієрархічні структури для визначення вагових коефіцієнтів елементів ієрархій; розроблений алгоритм функціонування системи; розроблена комп’ютерна технологія для аналізу та оцінки техногенного впливу АБЗ в умовах невизначеності вихідної інформації. Розроблено систему, яка дозволяє знизити техногенний вплив АБЗ за рахунок впровадження інноваційної технології аналізу та оцінки техногенного впливу АБЗ.
Keywords: навколишнє середовище; комп'ютерна технологія; метод аналізу ієрархій