Обґрунтування процесу ітерації С. Клепікова для аналізу взаємодії фундаментів у системі «основа – фундаменти – надфундаментні споруди» - Шаповал, В. Г.; Табачніков, С. В.; Скобенко, О. В.; Кулівар, В. В.; Shapoval, Volodymyr; Tabachnikov, Serhii; Skobenko, Oleksandr; Kulivar, Viacheslav (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Для визначення осідань сусідніх фундаментів (або їх фрагментів) з огляду на їх вза-ємний вплив і застосування прийнятого в ДБН методу визначення осідань запропоновано про-цес ітерації та встановлено умови його збіжності. Результати розрахунків з упровадженням запропонованого процесу ітерації верифіковано.
Justification of the iterative process of S. Klepikov for the analysis of the interaction of foundations in the system "base – foundations – superfounda-tion structures"
Keywords: осідання; основи; фундаменти; збіжність процесу ітерації; верифікація; energy-saving technologies; road panels; smart roads; road marking; alternative sources of electricity.; 624.131: 624.15: 519.6; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.110.0.137