Проєктування підземного монолітного укриття - Неєлов, Михайло Антонович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розглянуті основні нормативні документи України, які регламентують проєктування та розрахунок захисних споруд в Україні із врахуванням останніх змін. Наведено приклади існуючих укриттів а також їх класифікацію. Розроблено скінченно-елементну модель та проведений розрахунок запропонованого укриття. Розроблено детальний проєкт підземного монолітного укриття.
Keywords: BIM; підземне укриття; залізобетон; вибухове навантаження; SCAD Office; конструктивні рішення; моделювання; Revit