Інженерно-геодезичні вишукування для ремонту каналізаційної мережі Ковпаківського району м. Суми - Улановський, Владислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, п’яти розділів, висновку, списку літератури і двох додатків. В першому розділі розглянуті нормативно-правові акти при геодезичних вишукуваннях та реконструкції каналізаційних мереж: основі нормативи при виконанні геодезичних вишукувань і основі нормативи при реконструкції каналізаційних мереж. В другому розділі розглянута характеристика вишукувань: географічне положення, кліматичні характеристики та особливості рельєфу. У третьому розділі зроблено огляд каналізаційних мереж: призначення та основні відомості, класифікація систем відведення, стічні води та їх основні характеристики, схеми каналізаційних мереж, трасування каналізаційних мереж та основні вимоги при монтажі труб. У четвертому розділі розглянуто вибір технічного обладнання для проведення інженерно-геодезичних вишукувань: використання ГНСС приймачів при інженерно-геодезичних вишукуваннях, переваги при використанні електронних тахеометрів і огляд обладнання ГНСС приймач в парі з електронним тахеометром. У п’ятому розділі розглянуто інженерно-геодезичні вишукування при реконструкції каналізаційної мережі: загальні відомості, картографічні матеріли, закріплення пунктів опорної геодезичної мереж, технологія проведення зйомки, камеральна обробка отриманих даних.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; електронний тахеометр; ГНСС-приймач; СК-63; цифрова модель місцевості; топографічний план