Аналіз наявних систем керування станом мостових споруд на автомобільних дорогах - Більченко, А. В.; Кіслов, О. Г. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Погіршення протягом останніх років фізичного стану мостових споруд призвело до того, що вони дійшли до критичної межі, тому вирішення цієї проблеми є актуальним та вимагає певних кроків. Наявна в нашій країні система керування експлуатацією мостових споруд не відповідає вимогам мостової галузі, оскільки вона фінансово й організаційно об’єднана в структурі дорожніх організацій, які виділяють на експлуатацію мостових споруд 4÷10 % від всього фінансування на експлуатацію доріг, тому що мости дуже ка-піталоємні і вимагають поглибленої підготовки в ієрархії дорожніх організацій.
Аnalyzing existing systems of bridgework management on motorways
Keywords: мостові споруди; система керування мостами; експлуатація; стратегія; bridge constructions; bridge management system; operation; strategy; 624.21.092