Вплив дисперсного армування на властивості дорожніх бетонів, отриманих шляхом вібропресування наджорстких сумішей - Житковський, В. В.; Дворкін, Л. Й. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Наведено результати дослідження впливу сталевої та базальтової фібри на властивості наджорстких бетонних сумішей, їх здатність до ущільнення вібропресуванням та міцнісні характеристики бетону. Отримані математичні моделі впливу факторів складу вібропресованого фібробетону на його механічні та технологічні властивості дали можливість запропонувати спосіб проєктування складу такого бетону із забезпеченням комплексу необхідних параметрів та мінімальної вартості компонентів.
Keywords: бетон; вібропресування; фібра; математичне планування експерименту; рівняння регресії; проєктування складу; concrete; vibropressing; fiber; mathematical planning of the experiment; regression equation; composition design; 666.973; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.2.24