Легальне поняття ветеранського підприємництва в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення - Селіванова, Ірина Анатоліївна; Selivanova, Iryna (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Розробка ефективних механізмів повернення ветеранів війни до мирного життя є нагальною необхідністю через безпрецедентне зростання їх кількості в результаті повномасштабної агресії рф проти України. Одним з засобів вирішення цього завдання є підтримка їх підприємницької діяльності. 31.07.2025 Верховною Радою України прийнято Закон України «Про ветеранське підприємництво», яким надано легальне визначення поняття ветеранського підприємництва. Аналізуючи зміст цього поняття, автор приходить до висновку, що воно протирічить чинному законодавству, та пропонує шляхи вирішення цієї проблеми. Враховуючи, що названий Закон України набирає чинності 26.02.2026 року, у законодавця ще є час для виправлення цих недоліків і приведення поняття ветеранського підприємництва до вимог законодавства.
Legal concept of veteran entrepreneurship in Ukraine: problems and ways to solution them
Keywords: поняття ветеранського підприємництва; суб’єкти ветеранського підприємництва; суб’єкти незалежної професійної діяльності; concept of veteran entrepreneurship; subjects of veteran entrepreneurship; subjects of independent professional activity; 10.37772/978-617-7806-65-2