Спосіб подачі повітря у двигун внутрішнього згоряння - Авраменко, Андрій Миколайович; Афонін, Валентин Миколайович; Воробйов, Дмитро Володимирович; Воронков, Олександр Іванович; Дмитрієв, Ілля Андрійович; Єфремов, Андрій Олександрович; Манойло, Володимир Максимович; Нікітченко, Ігор Миколайович; Подригало, Михайло Абович; Гарячевська, Ірина Василівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Спосіб подачі повітря у двигун внутрішнього згоряння включає очищення повітря від механічних домішок перед стисненням, стиснення повітря з подальшим відділенням зі стисненого повітря мастила та вологи, накопичення стисненого повітря в накопичувачі з компресором та вдування стисненого повітря в циліндр двигуна внутрішнього згоряння крізь форсунку з тиском, який знижують до заданого рівня та охолоджують або підігрівають повітря до заданої температури за сигналами від електронного блока керування. Стиснене повітря очищується від азоту перед накопиченням у накопичувачі, при насичені штучних цеолітів азотом за сигналом від електронного блока управління реалізується випуск накопиченого азоту із цеолітів у атмосферу.