ХВИЛЬОВІ ЛАНЦЮГОВІ ПЕРЕДАЧІ У ПРИВОДАХ ЗЕМЛЕРИЙНИХ МАШИН - Крупко, Н. Г.; Кучер, Н. О.; Кучер, Н. А.; Krupko, V.; Kucher, N. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2016)
Розглядається можливість застосування хвильових ланцюгових передач у приводах одноківшових екскаваторів-драглайнів і механічних лопат. Показано, що за допомогою додаткового пульсуючого руху робочого органа можна досягти зниження енергоємності процесу руйнування ґрунтів за рахунок руйнування так званого «ядра» ґрунту, що переміщається перед ріжучою кромкою ковша.
ВОЛНОВЫЕ ЦЕПНЫЕ ПЕРЕДАЧИ В ПРИВОДЕ ЗЕМЛЕРОЙНЫХ МАШИН
WAVE OF TRANSMISSION IN THE DRIVE EXCAVATIONS
Keywords: ланцюг; хвильовий привід; пульсуючий рух; ківш; екскаватор; цепь; волновой привод; пульсирующее движение; ковш; экскаватор; chain; wave drive; pulsating motion; bucket; 621.878.2