Формування методичного підходу до оцінки ефективності діяльності підприємства - Євсюков, Максим Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Дипломна робота бакалавра: 73 с., 5 рис., 25 табл., 28 джерел. ТРАНСПОРТ, ЕФЕКТИВНІСТЬ, УПРАВЛІННЯ, ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ, МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД. Об'єкт дослідження – акціонерне товариство «Харківське підприємство автобусних станцій». Метою роботи є розробка методичного підходу до оцінки ефективності діяльності підприємств. Метод дослідження – методи аналізу та синтезу, групування і узагальнення, порівняльний аналіз, графічний метод, методи статистичного та економічного аналізу, експертні оцінки. Наукова новизна дослідження полягає в розробці методичного підходу до оцінювання ефективності діяльності підприємств громадського транспорту, в основу якого покладено розрахунок інтегрального показника, що базується на результатах комплексного аналізу, застосування якого підвищить точність та об'єктивність комплексної оцінки. Практична значущість дослідження полягає в тому, що на підприємствах громадського транспорту необхідним є впровадження запропонованого нами методичного підходу до оцінювання діяльності підприємств громадського транспорту, що враховує всі вищезазначені аспекти. Тільки так можна забезпечити об'єктивну та всебічну оцінку їх ефективності, здатну адаптуватися до динамічних змін зовнішнього та внутрішнього середовища.
Keywords: транспорт; управління; ефективність; громадський транспорт; методичний підхід