Комплексна магістерська робота: «Підвищення екологічності транспорту в умовах функціонування мегаполісів з урахуванням ландшафтних можливостей». Ч. 2 «Актуальність переходу на сучасні гібридні судна річкового флоту України з урахуванням попиту Нідерландів» - Федоренко, Ілля Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Обє’кт дослідження – стан екологічного регулювання у транспортної сфері України. Предмет дослідження – модернізація та перехід на гібридні судна річкового транспорту з урахуванням попиту Нідерландів. Мета роботи – теоретичне обґрунтування актуальності переходу на сучасні гібридні судна річкового флоту України з можливістю використання для громадських перевезень з урахуванням попиту Нідерландів. Метод дослідження – загальнонауковий, теоретичний, емпіричний та спеціальний В роботі проведений аналіз особливостей функціонування громадського транспорту та екологічної ситуації в межах України; розвиток альтернативної міської транспортної інфраструктури; можливість переходу на сучасні гібридні судна річкового флоту України ( з урахуванням попиту Нідерландів). За допомогою емпіричних та спеціальних методів досліджень визначено основні характерні особливості альтернативної транспортної інфраструктури. Розробленні рекомендації із вдосконалення річкового флоту, модернізації та переходу на гібридні судна річкового транспорту з урахуванням попиту Нідерландів, зокрема в межах мегаполісів України та аналіз отриманих даних.
Keywords: гібридні судна; річковий флот України; водні шляхи ЄС; попит Нідердандів