Моделювання динамічних процесів у перистальтичному насосі для бетонної суміші як середовища Бінгама - Шатохін, Володимир Михайлович; Гранько, Борис Федорович; Соболь, Володимир Миколайович; Shatokhin, Vladimir; Granko, Boris; Sobol, Vladimir (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Викладено результати досліджень із розроблення математичної моделі динамічних процесів у перистальтичному бетононасосі з гідроприводом. Модель створена у формі диференціального рівняння щодо кута повороту ротора насоса; містить основні геометричні, масові характеристики ротора, динамічну характеристику гідромотора, параметри шлангу, будівельної суміші як середовища Бінгама. Установлено важливі технологічні закономірності функціонування пристрою. Результати роботи перспективні в процесі модернізації наявних та в розробленні нових моделей перистальтичних насосів.
Dynamic processes modeling in a peristaltic pump with a hydraulic drive for a Bingham fluid
Keywords: перистальтичний бетононасос; динамічний процес; гідропривід; ротор насоса; ролик; середовище Бінгама; рівняння Букінгема; a peristaltic concrete pump; dynamic process; a hydraulic drive; a pump rotor; a roller; the Buckingham equation; the Bingham fluid; 621.432:693.542; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.131