Розроблення організаційної структури управління автотранспортним підприємством на основі процесно-орієнтованого підходу - Носик, Анастасія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі удосконалено поняття «організаційна структура управління підприємством», яке відрізняється від існуючих його визначенням як динамічної, адаптивної системи, що узгоджує стратегічні цілі підприємства із ефективними інформаційними зв’язками, забезпечуючи швидку реакцію на зміни внутрішнього та зовнішнього середовища. Запропоновано методичний підхід до розроблення організаційної структури управління автотранспортним підприємством на основі процесно-орієнтованого підходу, який передбачає першочергове визначення ключових бізнес-процесів та організаційних одиниць, відповідальних за їх виконання, а також налагодження взаємодії між підрозділами для забезпечення узгодженості дій, обміну інформацією та ефективного виконання завдань. За допомогою реінжинірингу бізнес-процесів розробляється оптимізована структура, яка враховує можливості автоматизації управлінських функцій, що дозволяє підвищити точність, швидкість та прозорість процесів.
Keywords: організаційна структура управління; бізнес-процеси; автотранспортне підприємство; процесний підхід