Еколого-економічна політика і національний механізм природокористування: напрямки вдосконалення - Демченко, Н. В.; Касатонова, І. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2012)
Стаття присвячена проблемам та особливостям формування механізму природоко- ристування в Україні, напрямкам підвищення його ефективності та перспективам реалізації еколого-економічної політики. В статті розглянуті заходи еколого-економічної політики та роль держави у створенні ефективного еколого-орієнтованого механізму природокористування.
Keywords: еколого-економічна політика; національний механізм; екологічні проблеми; ефективність; природокористування; національні інтереси; пріоритети; ecological-economic policy; national mechanism; environmental problems; efficacy; nature managementv; national interests; priorities; 330.31