Підвищення зсувостійкості та зносостійкості асфальтобетонного покриття при будівництві автомобільної дороги Пилиповичи-Залужне в Полтавської області - Стиренко, Михайло Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проведений аналіз техніко-економічних і кліматичних характеристика району та факторів, що впливають на зносостійкість асфальтобетонних покриттів. Розглянуті питання впливу мінерального порошку на властивості асфальтобетонних сумішей. Проведені дослідження фізико-механічних та експлуатаційних властивостей гарячих щільних асфальтобетонних сумішей, модифікованих відсіванням дроблення керамзиту. Визначенні параметри спеціалізованих потоків. Розроблені технології будівництва земляного полотна та дорожнього одягу.
Keywords: автомобільна дорога; зносостійкість покриття; асфальтобетонна суміш; модифікація; керамзит; технологія будівництва; земляне полотно; дорожній одяг