Підвищення ефективності управління складськими операціями на ТОВ «Омега-Автопоставка» - Клименко, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності функціонування логістичної системи на ТОВ «Омега-Автопоставка». Метод дослідження – аналітично-практичний. У роботі досліджено процеси управління запасами як ключовий елемент забезпечення ефективної діяльності підприємств. Розглянуто теоретичні основи управління матеріальними запасами, включаючи сучасні методи аналізу, зокрема ABC- та XYZ-аналіз. Поєднання цих методів дозволяє структуризувати асортимент продукції, визначити пріоритетні товари та оптимізувати витрати на їх зберігання. Проаналізовано витрати, пов’язані з дефіцитом товарів, які становлять 760809,11 грн, та запропоновано систему управління запасами, що враховує коливання попиту і створює страховий запас. Впровадження цієї системи дозволило знизити річні витрати на виконання замовлень на 186916,4 грн. Запропоновано вдосконалення системи із фіксованим розміром замовлення шляхом підвищення граничного рівня для запобігання нестачам товарів.
Keywords: запас; логістичне управління; склад; управління запасами; ABC-аналіз