Спосіб роботи поршневого теплового двигуна - Авраменко, Андрій Миколайович; Бажинов, Олексій Васильович; Воронков, Олександр Іванович; Гуров, Дмитро Анатолійович; Дяченко, Василь Григорович; Нікітченко, Ігор Миколайович; Черніков, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб роботи поршневого теплового двигуна, в одному із циліндрів якого здійснюють процес впуску повітря з навколишнього середовища, його стиск і подачу стиснутого повітря через впускний клапан та з'єднуючий канал до зовнішньої камери згоряння, в яку подають через форсунки паливо і в якій здійснюють процес згоряння цього палива, а процеси розширення продуктів згоряння і подальше їх видалення із робочих циліндрів в навколишнє середовище здійснюють відповідно до порядку їх роботи. Паливні форсунки встановлюють у зовнішній камері згоряння вздовж її осі зверху та знизу, теплообмін між стиснутим повітрям та полум'ям здійснюють крізь стінку каналу підігріву стисненого повітря, а свічку запалювання встановлюють безпосередньо посередині зовнішньої камери згоряння відносно її висоти, продукти згоряння із зовнішньої камери згоряння відводяться у вихлопну систему двигуна.