Універсальний інерційний стенд для випробування двигунів автомобілів - Байцур, Максим Вячеславович; Воронков, Олександр Іванович; Подригало, Михайло Абович; Подригало, Надія Михайлівна; Тарасов, Юрій Володимирович; Шеїн, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Універсальний інерційний стенд для випробування двигунів автомобілів містить масивну чавунну плиту з можливістю розміщення об'єкта випробувань, двигун автомобіля, вал якого через зчеплення та систему валів, зубчастих передач і двох коробок передач пов'язаний з інерційною масою та балансирною машиною. Між двигуном автомобіля і першою коробкою передач на двох шліцьових валах, що розташовані паралельно один до одного, встановлено зубчасту пару з можливістю осьового переміщення поздовжніх шліцьових валів. Один з шліцьових валів через зубчасту передачу і першу коробку передач пов'язаний з балансирною машиною, а також через другу коробку передач - з інерційною масою.