Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІ категорії в Волинській області - Крікунов, Данило (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі здійснено розгляд питань, присвячених технології виробництва на асфальтобетонному заводі асфальтобетонних сумішей, які будуть використані під час будівництва автомобільної дороги II категорії в Волинській області. На основі вихідних даних здійснено розрахунок конструкції дорожнього одягу, що буде влаштовано на автомобільній дорозі II категорії. Виходячи з прийнятої конструкції дорожнього одягу та заданого змінного темпу будівництво розраховано потребу в асфальтобетонних сумішах та встановлено продуктивність асфальтозмішувальної установки. Для забезпечення роботи асфальтобетонного заводу виконано вибір джерел постачання вихідних матеріалів, необхідних для виготовлення асфальтобетонних сумішей різних видів. Здійснено розрахунок гранулометричних складів асфальтобетонних сумішей, а також розрахунок складського господарства заводу. Розроблено технологічну схема приготування асфальтобетонних сумішей на заводі. Використовуючи вихідні дані та результати здійснених розрахунків встановлені вартості асфальтобетонних сумішей, що будуть виготовлятися на заводі.
Keywords: асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; асфальтобетонний завод; дорожній одяг; технологія