Геодезична розбивка елементів траси при реконструкції автомобільної дороги - Протопопова, Зінаїда Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – інженерно-геодезичні розбивочні роботи при реконструкції автомобільної дороги. Мета роботи – розробити інженерно-геодезічне обгрунтування робіт при розбивці траси автомобільної дороги в складі проекту її реконструкції. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є розробка проектної документації автомобільної дороги в складі проекту реконструкції. В результаті виконання дипломної роботи були розглянути наступні питання: збір і аналіз інформації щодо інженерно-геодезічних робіт, які виконують при трасуванні автомобільних доріг при реконструкції, проаналізовані методи виконання геодезичних робіт автомобільної дороги, що реконструюють, розроблені розбивочні креслення детальної розбивки віражу та кривих в плані з перехідними кривими.
Keywords: інженерно-геодезичні роботи; реконструкція автомобільної дороги; розмічування горизонтальних кривих в плані; проєктування віражу; нівелювання траси; система автоматизованого проектування