Дослідження передпускового індукційного нагріву мастила для транспортних засобів з ДВЗ - Густіс, Артур Вігантасович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: визначення електромагнітних характеристик та теплових процесів в індукторній системі для індукційного нагріву, методами теорії електромагнітного поля і технічної електродинаміки, призначеній для передпускового нагріву мастила ДВЗ. Об’єкт роботи: процес індукційного нагріву. Предмет роботи: індукторні системи для передпускового індукційного нагріву. В ході виконання дипломної роботи запропоновано абсолютно новий спосіб передпускового нагріву двигуна, який заснований на принципах індукційного нагріву металевих елементів. Визначено, що коефіцієнт трансформації в дослідженій системі індукційного нагріву встановлюється співвідношенням величини ефективної глибини проникнення поля в провідник і його товщину, яке певною мірою визначає ступінь розсіяння або концентрації електромагнітної енергії в визначеній частині металу листового зразка. Запропоновано та розроблено декілька експериментальних індукторних систем передпускового індукційного нагріву елементів двигуна, розрахованих на різну електричну потужність
Keywords: індукторна система; індукційний нагрів; передпусковий нагрів; електромагнітні процеси; теплові процеси