Використання кривої змінної швидкості руху VGV_Kurve при проектуванні примикання на автомобільній дорозі М-01 Київ-Чернигів-Нові Яриловичі в обхід м. Бровари на км 23+150 - Антонян, Карен Завенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – пошук оптимального проектного рішення проектування транспортної розв’язки за допомогою різних типів кривих для подальшого опрацювання у модулі «Візуалізація». Мета роботи – оцінити інформативність просторового моделювання в проекті будівництва транспортної розв’язки. Методи дослідження – аналіз, синтез, математичне моделювання, візуалізація. В пояснювальній записці викладено огляд етапів життєвого циклу у технологіях BIM. Зроблено аналіз елементної бази геометричного проектування. Розглянуто принципи конструювання елементів транспортної інфраструктури з використанням різних типів кривих. Практично реалізовано використання кривих при проектуванні у програмному комплексі CREDO ДОРОГИ. Оцінено проект на етапі життєвого циклу шляхом візуалізації отриманого рішення, як результат втілення BIM в дорожню галузь. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – впровадження 3D-візуалізації в проектні інститути, як вагомий крок до BIM технологій.
Keywords: BIM; інформаційне моделювання; СAD системи; проект; життєвий цикл; інженерне проектування; САПР-моделі; клотоїда; VGV_KURVE; CREDO ДОРОГИ; ЦММ; ЦМП; візуалізація; 3D системи; 3D-зображення